You are currently viewing Video na jeden záběr

Video na jeden záběr

Protože všechny kulturní akce a události byly během lockdownu zakázány, chtěly jsme vám zprostředkovat co nejautentičtější zážitek z vystoupení u vás doma. Proto jsme se rozhodly natočit show na jeden záběr.

logoicon

“Holky, jsem tak šťastná, že se s vámi můžu potkat! Nedělní trénink je světlým bodem mého týdne. Online škola je na nic a, no, miluju svého přítele, ale jsem tak ráda, že vidím další lidské bytosti!“ řekla Terka během našeho pravidelného tréninku. Období lockdownu bylo pro všechny účinkující a umělce náročné. Pro naši mladou bandu BoomCats tomu nebylo jinak – odehrály jsme velmi málo představení, žádné termíny nás netlačily dál a bylo těžké najít motivaci k drilu dovedností. Bylo jasné, že musíme začít nový projekt, abychom tuto pandemii přežili jako tým.

Pojďme vytvořit zcela nové vystoupení! Pro koho? Pro klienty? Žádní nejsou...Udělejme ho jen pro radost, protože to milujeme.

7890

Vzhledem k pandemii a přidruženým opatřením nám bylo jasné, že tahle show, i přesto, že bude tvořená od srdce, se na stage možná nikdy nedostane. I tak úroveň skillu, kterého museli začátečníci dosáhnout, aby mohli být součástí tohoto představení, byla vysoká a vyžadovala od nich vytrvalost a houževnatost.

Trvalo nám šest měsíců tréninků tance, točení, a protahování se, než jsme složily osmiminutové číslo. Bylo nás 8 účinkujících, 3 z nich úplně nová koťata, která předtím neměla v rukou žádný oheň. Pro některé z našich dam to bylo také poprvé, co tančily na vysokých podpatcích.

Veřejná ohňová premiéra se konala před klubem Cross Club– jako naše velké poděkování klubu za podporu našich několika focení. Měli jsme obrovské publikum, a pokud jste tam byli, děkujeme všem za vřelé ohlasy. Slyšet takové pochvaly nás vždy potěší:

„Vaše show byla úžasná! Naprosto úžasné kostýmy!“

„Hej, dneska to byla zatraceně dobrá show. Viděl jsem už spoustu vystoupení s ohněm, ale žádné nebylo takové jako to vaše. Jen tak dál, holky 🙂“

Po premiéře jsme věděly, že jsme připraveny natočit celou show. Nebylo lepšího místa  než RZ Bratronice – Areál bývalé raketové základny. Možná znáte postapo festival Junktown – BUDUJEME NOVÝ, HORŠÍ SVĚT! a Cybertown – takové LARP akce se tam konají pravidelně a my jsme vděční komunitě kolem RZ za jejich organizaci. Děkujeme posádce základny za umožnění natáčení.

7841

BoomCats na RZB

Jedinečný Honza Lacina jako kameraman, Martin Zběžek jako pomocík na místě a později jako střihač videa. Do projektu jsme přibraly i umělce Fuxe Karachoviče, odborníka na mongolskou kaligrafii aby nám maloval na těla a vnesl do celé scény svůj „hluboký umělecký vhled“.

←Fux Karachovič vytvořil pro naši crew BoomCats inspirativní a krásnou báseň 

Bathe in flames

 


Smile as you burn,

Feel the flow engulging your body,

 Long gone are the weak days,

 Ferocity.

 

Inhale the acid and imagine roses,

 Sheravedd awaits you, dear.

The feast is limitless,

 Bravery.

 

Let the current take you,

 All ships left the port.

Left you.

And the choice is yours, KittyCat.

Burn or die

 

.
Just smile in the face of pain,

 be at peace.

The soul and mind shall be one.

Glare at your claws, beast.

 

 You choose the Boom,

 And you shall bathe in flames.

Po příjezdu na místo nám trvalo několik hodin, než jsme se rozhodli, která místa pro natáčení vybereme a než jsme nastavili kameru. Honza se musel naučit jeho vlastní choreografii s kamerou tak, abychom skryly všechny lidi, kteří přecházeli z jedné lokace na druhou během záběru.
Pak jsme se nalíčily a oblékly do kostýmů, připravily všechny pyrotechnické efekty a namočily vybavení a akce mohla začít.

 Honza Lacina
kameraman, performer, umělec a akrobat

„Bylo velkou výzvou natočit celé představení na jeden záběr. Během show jsem měnil lokace, držel kameru, zaostřoval na záběr a bojoval se složitým terénem. I když jsme měli špatné světelné podmínky, myslím, že výsledek za tu práci stojí.“

Na natočení videa jsme měli pouze dva pokusy. Věděli jsme, že musíme být přesní a nesmíme si dovolit nic pokazit. 
Po velmi náročné, dlouhé, studené a mokré noci jsme se v jednu hodinu ráno vydali domů. Byli jsme k smrti unavení, ale uvnitř šťastní.

Děkujeme všem našim přátelům, že nám tenhle zážitek umožnili!

Vaše vděčná a milující
BoomCats crew

 
 

„Mým přáním bylo vytvořit co nejautentičtější zážitek ze skutečné show. Proto jsme například i zvuk ohně nahrávali zvlášť a to tak, že jsme choreografii předváděly zcela beze slov a bez hudby. Měla jsem velikou radost, když jsme zvuk spojili s videem a ten odpovídal tempu choreografií! Děvčata jsou úžasná a byl to skvělý výkon.“ 

← Jiřina Svobodová, režisérka projektu 

logoicon

Díky šikovnému týmu pomocníků jsme věděly, že video bude skvělé. Doufáme, že se vám líbí výsledek stejně jako nám😊